bootstrap button

The martial art of peace.

Träning i nutida självförsvar.

AIKIDO – INTE BARA IDROTT
Aikido är en nutida träningsform – en idrott inom Budo- och Kampsport. Aikido är också en konstform. Aikido grundades av den japanska mästaren Morihei Ueshiba och har sina rötter i en tusenårig tradition att träna självförsvar, liksom t.ex. Judo och Karate.

Med sin strängt uttalade icke-våldsprincip, har aikidon utvecklats internationellt sedan 1900-talets efterkrigstid, i samma anda som FNs deklaration för de mänskliga rättigheterna från samma period. Den fredliga kampkonsten har den kallats.
Mobirise

THE MARTIAL ART OF PEACE
Aikidons främsta syfte är personlig utveckling, att lösa konflikter, inre och yttre, genom lekfull träning. Vi tränar, upptäcker, utforskar och uttrycker självförsvar i övningar och tekniker.

Kvinnor, män, unga, gamla, nya och erfarna – alla tränar som regel tillsammans. Barn och ungdomar tränar i egna grupper eller familjegrupp. Idrotten är tävlingsfri och känd för sina vackra rörelser. Träningen är ofta intensiv men ändå mjuk och efter egen förmåga, alla kan hitta sin plats.

SAMSPEL OCH IMPULSKONTROLL
Vi tränar samarbete, medvetenhet, koordination, impulskontroll, smidighet, styrka och presentation – ofta i Kata – en träningsform som skulle kunna beskrivas som tredimensionell berättelse, en förutbestämd skojbrottning, som sker fysiskt men också mentalt. Ibland kör vi låsas-strid med låtsas-svärd, ibland mjukisbrottning. Och t.o.m. lite akrobatik för den som vill. 

Mobirise

AIKIDO MAKES PEOPLE HAPPY!
Några tränar aikido någon gång i vecka, andra tränar i princip dagligen. Man kan träna aikido som självförsvar (eller själs-försvar i en vidare betydelse), för att komma i form kroppsligt, för sin hälsas skull eller bara för att det är roligt och att få träffa likasinnade.

I aikido kan vi också studera det mänskliga sinnet, konflikthantering, livsfilosofi och andra djupare frågor. För många blir träningen livslång. 

Photo by Stéphan Ouzounoff. Paques seminar Paris with Christian Tissier.